Kort presentasjon på norsk


Flertallet av virkelig seriøse munnspill-entusiaster bor utenfor Norge. Derfor er de fleste Polle-nettsidene skrevet på engelsk, i tillit til at også norske entusiaster og musikere vil ha utbytte av de beskrivelsene som er lagt ut.

Polle Concert Harmonica er et teknisk avansert og velspillende instrument som er utviklet og bygges av Georg Pollestad. Prosjektet startet i 1980 da Pollestad fikk studere Sigmund Grovens konsertmunnspill etter en konsert. Han ble sterkt motivert til å konstruere noe lignende, eller helst noe bedre.

Pollestad utnyttet sin faglige bakgrunn som industridesigner, verktøymaker og modellmaker, i kombinasjon med en betydelig kreativ evne. Han utviklet en rekke avanserte detaljer som ikke kan finnes i andre modeller munnspill, og en egen metode for tilpasning av stemmeplatene. Dette sammen med andre betydelige forbedringer av kjente prinsipper førte til byggingen av et unikt munnspill som ble høyt rangert av både Tommy Reilly og Sigmund Groven. Flere av de tekniske løsningene er beskrevet nærmere i de engelsk-språklige kapitlene.

Polle Concert Harmonica har vist seg å vekke gjenklang hos konsertmusikere på internasjonalt toppnivå. Munnspillet blir brukt i konserter og innspillinger i flere verdensdeler.

Pollestad bygger sine munnspill kun på bestilling, og legger mye sjel ned i hvert enkelt instrument.

Dersom du ønsker mer informasjon om merkevaren Polle og personen bak navnet, kan du klikke på denne lenken.

Georg Pollestad og barnebarnet Alexander Borlaug
Foto: Olav Kuven